la-Sibiu.ro     


Fondat 2012     |                     Site dedicat informarii sibienilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

Codex Altemberger - exponatul lunii noiembrie la Muzeul Național de Istorie

Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) expune, în luna noiembrie, începând de miercuri, în cadrul micro-expoziției "Exponatul lunii", o piesă "de excepție" - Codex Altemberger, "uimitorul manuscris medieval al sașilor din Sibiu".

Meditații gratuite pentru elevii de liceu

Elevii de liceu care sunt interesați să urmeze o facultate de inginerie sau care întâmpină dificultăți la matematică și informatică au ocazia să ia lecții chiar de la profesori voluntari de la Facultatea de Inginerie din Sibiu. 

Salamul de Sibiu, tot mai aproape de Europa

Salamul de Sibiu este tot mai aproape de recunoașterea europeană. Documentația pentru protejarea numelui și a rețetei va ajunge săptămâna viitoare la Uniunea Europeană.

Sucul de mere din livada fundației Prințului Charles e foarte apreciat de consumatori

Unul din cele mai bine vândute sortimente de suc natural din magazinele cu produse naturiste din centrul Sibiului este sucul de mere și pere, "Sănătos de Mălâncrav", produs ecologic sută la sută, în livada din județul Sibiu a Fundației Mihai Eminescu Trust, patronată de Prințul Charles al Marii Britanii, conform vânzătorilor.

Toate mașinile produse în Europa au cel puțin o piesă produsă la companii de piese auto de la Sibiu

Toate mașinile produse în acest moment în Europa, chiar și automobilele de lux cum sunt Bentley și Ferrari, au cel puțin o piesă produsă în una din cele mai mari și vechi fabrici din Sibiu, printre primii cinci exportatori ai României, companie cotată la Bursa de Valori București.

Ponta: Ancheta Corpului de Control privind retrocedările la Sibiu nu are legătură cu campania electorală

Ancheta Corpului de Control al Guvernului legată de felul în care au fost retrocedate anumite imobile din mai multe orașe, inclusiv Sibiu, nu are legătură cu campania electorală, a declarat miercuri premierul Victor Ponta.

George Băeșu: Nimeni nu îl verifică pe Iohannis, este verificat ANRP și banii dați în 2010

Președintele Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietății (ANRP), George Băeșu, a declarat miercuri că nu se face nicio verificare asupra primarului Klaus Iohannis, candidat al Alianței Creștin Liberale (ACL) la alegerile prezidențiale, în ceea ce privește imobilele din Sibiu care fac obiectul unei verificări asupra instituției pe care o conduce.

Localnicii și turiștii pot circula în siguranță pe drumul ce leagă Sadu de Râu Sadului

Localnicii și turiștii pot circula în siguranță pe drumul ce leagă localitățile Sadu și Râu Sadului, lucrările de consolidare a versanților fiind finalizate, a anunțat miercuri Consiliul Județean Sibiu.

DNA: Doi inspectori antifraudă, trimiși în judecată pentru luare de mită

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților KISS CSABA și TINCA VALENTIN-IONEL, inspectori antifraudă în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscal㠖 Regionala Sibiu, în sarcina cărora s-a reținut infracțiunea de luare de mită.

Iohannis, despre ancheta Corpului de Control al premierului: Nu există nereguli la Primăria Sibiu

Candidatul ACL la prezidențiale, Klaus Iohannis, a declarat miercuri despre ancheta Corpului de Control al premierului la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP) cu privire la acordarea unor despăgubiri pentru imobile din mai multe unități administrativ-teritoriale, inclusiv municipiul Sibiu, că la Primăria Sibiu nu există nereguli.

Președintele CJ Sibiu și ambasadorul Austriei susțin sporirea relațiilor și schimburilor economice

Ambasadorul Austriei la București, Gerhard Reiweger, susține dezvoltarea turismului și a relațiilor și schimburilor economice între această țară și județul Sibiu, conform unui comunicat remis de către Consiliul Județean Sibiu. 

Mărginimea Sibiului, hotelul de gheață de la Bâlea și stațiunea Păltiniș, în topul preferințelor de Crăciun și Revelion

Majoritatea turiștilor care doresc să își petreacă Crăciunul și Revelionul în județul Sibiu preferă pensiunile din Mărginimea Sibiului, renumită pentru brânza de Sibiu, singurul hotel de gheață din România, ce se va construi la peste 2.000 de metri altitudine la Bâlea Lac sau pârtiile din stațiunea montană Păltiniș, conform Siminei Manea, directorul Asociației Județene de Turism (AJTS).

Refugiul Călțun din Munții Făgăraș, cel mai înalt din Europa, refăcut eco

Turiștii care obișnuiesc să meargă în cea mai dificilă zonă a Munților Făgăraș, aproape de Vârful Negoiu, vor avea începând din această săptămână un refugiu nou, lângă Lacul Călțun, unde va fi refugiul cel mai înalt din Europa, refăcut doar cu materiale ecologice, pentru a nu pune în pericol mediul înconjurător, a precizat luni, pentru AGERPRES, Adrian David, Șeful Salvamont Sibiu.

'Salamul de Sibiu', în faza finală de opoziție pe plan național; după 15 noiembrie documentația pentru protecție va fi trimisă UE

'Salamul de Sibiu' se află în faza finală de opoziție pe plan național, iar după 15 noiembrie documentația va fi trimisă Uniunii Europene pentru a obține protecție și recunoaștere la nivelul statelor comunitare, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, Viorel Morărescu, director general în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Consiliul Județean Sibiu a încheiat furnizarea recipientelor pentru deșeuri

Consiliul Județean Sibiu a finalizat recepția recipientelor pentru colectarea separată a deșeurilor reciclabile și biodegradabile, precum și a unităților de compostare individuală în toate localitățile din județul Sibiu, membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară "ECO SIBIU". Recepția finală a avut loc în perioada 27-29 octombrie 2014. 

Păstrăvăria Albota, o afacere săsească, în locul preferat al lui Nicu Ceaușescu

Albota, cunoscută ca o muchie a masivului Făgărașului, este renumită în țară și în străinătate ca cea mai apreciată păstrăvărie românească, pentru că aici nu este doar un loc unde se crește și se cumpără pește, e mult mai mult, fiind vorba de un întreg complex turistic de patru stele.

Profesorul Song Shaofeng: Trebuie să promovăm România în China; e o țară frumoasă

Profesorul Song Shaofeng, directorul celui mai vechi Institut Confucius de la noi din țară, cel de la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu (ULBS), reușește de patru ani să scrie istorie în materie de învățământ și cultură și spune că România este o țară frumoasă, care merită să fie promovată în afară.

Unitatea de Urgențe a Spitalului Clinic Județean Sibiu, extinsă și renovată

Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu a fost extinsă și renovată, aici fiind primiți anual peste 60.000 de pacienți din județele Sibiu, Alba și Brașov, a anunțat marți, conducerea unității spitalicești.

Autoritățile locale din Sibiu doresc învățarea limbii franceze în grădiniță

Autoritățile locale doresc ca limba franceză să fie predată începând din grădiniță în județul Sibiu și propun înființarea unui liceu cu predare în limba franceză, conform unui comunicat remis vineri.

Cel mai vechi festival de jazz, la final pe ritmuri de punk; urmează "Mozaic Jazz Festival"

Cel mai vechi festival de jazz din România, ajuns la cea de-a 44-a ediție, s-a încheiat duminică seara, în aplauzele a câtorva sute de spectatori în Sala Thalia din Sibiu, cu un concert de punk-jazz, iubitorii jazz-ului așteptând deja întâlnirea cu artiștii care vor concerta la "Mozaic Jazz Festival".

Catedrala Bisericii Evanghelice, redeschisă după doi ani de reparații

Catedrala Bisericii Evanghelice din Sibiu se va redeschide luni, la ora 18.00, cu un concert de orgă, după mai bine de doi ani în care aici nu s-au ținut slujbe și nu au putut intra nici turiștii, din cauza lucrărilor de reparație a acoperișului efectuate cu bani europeni, a precizat pentru AGERPRES prim-preotul Kilian Dorr.

Cetățenii din 15 localități sibiene își vor putea plăti de acasă taxele și impozitele locale

Cetățenii din 15 localități din județul Sibiu, printre care trei orașe mici, Miercurea Sibiului, Cisnădie și Dumbrăveni, își vor putea plăti de acasă, la finalul anului viitor, taxele și impozitele locale, fără să mai stea la coadă la ghișee, datorită proiectului "E-UAT", derulat prin Consiliul Județean, cu o valoare de 6,7 milioane de lei, conform reprezentanților firmei care se va ocupa de noul sistem informatic. 

49 de milioane de lei pentru proiecte noi în județul Sibiu

Un număr de 11 primari din județul Sibiu au semnat luni, la Consiliul Județean, contractele de finanțare sau actele adiționale aferente rectificării bugetare din cadrul OUG 28/2013 Programul Național de Dezvoltare Locală. 

"Junii Sibiului" au cântat și dansat pentru românii din Spania

Ansamblul "Junii Sibiului" a prezentat duminică seara, în Alcala de Henares (Spania), în fața a 600 de spectatori, ultimul concert internațional din seria celor șapte programate pentru aniversarea a șapte decenii de activitate, conform unui comunicat remis luni, AGERPRES.

Astra Film Sibiu a pășit cu dreptul în cel de-al treilea deceniu de existență!

Cea de-a XXI-a ediție a Festivalului Internațional de Cinema Documentar de la Sibiu, desfășurată între 6 și 12 octombrie 2014, a marcat intrarea festivalului în cel de-al treilea deceniu de existență.

Până în 2016, în 18 localități sibiene vor apărea centre medico-sociale noi

Sibienii din cel puțin 18 localități vor avea, până în 2016, centre medico-sociale noi, datorită parteneriatelor pe care Consiliul Județean le-a încheiat sau le va încheia cu primăriile din județ. 

Un restaurator de la Muzeul Național Brukenthal, câștigătorul Marelui Premiu al Salonului Național de Restaurare

Dorin Barbu, expert restaurare metal și șeful Laboratoarelor de Restaurare din cadrul Muzeului Național Brukenthal, a primit anul acesta Marele Premiu al Salonului Național de Restaurare de la Craiova pentru lucrarea 'Ano 1664 Cibinii' de restaurare a unui ceas de masă cu pendul din colecțiile muzeului, datat 1664 conform inscripției de pe interiorul carcasei, conform unui comunicat remis AGERPRES.

Directorul DSVSA Sibiu, reținut de procurorii DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea, pentru 24 de ore (începând de la data de 29.09.2014 până la data de 30.09.2014) a inculpaților:

Record de bere și mâncare la Oktoberfestul sibienilor - locul unde mitul sasului a ridicat brandurile locale

Peste 90.000 de localnici, dar mai ales turiști străini, cu predilecție nemți și austrieci, au reușit să doboare recordul de bere și mâncare consumată în centrul orașului Sibiu, pe parcursul ultimelor patru zile, când în cortul din Piața Mare a orașului au curs 535 de hectolitri de bere și s-au consumat peste cinci tone de mâncare tradițională, de la celebrii cârnați bavarezi, până la murăturile binecunoscute ungurești, a precizat luni, pentru AGERPRES, Bogdan Brylynski, purtătorul de cuvânt al evenimentului.

Englezii sunt primii care și-au rezervat camere în Hotelul de Gheață de la Bâlea

Câteva agenții de turism din Marea Britanie au rezervat deja camere în singurul hotel de gheață din România, cel care va fi gata, dacă va fi suficientă zăpadă, pe 25 decembrie, la peste 2.000 de metri altitudine, în munții Făgărașului, la Bâlea Lac, a declarat vineri, pentru AGERPRES, Vasilica Popa, reprezentanta Hotel of Ice (Hotelul de Gheață) Bâlea.

Muzeul de Istorie a Farmaciei din Sibiu

Muzeul de Istorie a Farmaciei din Sibiu reprezintă o raritate în peisajul muzeografic românesc și european, primul muzeu de acest gen înființat în țara noastră, aflându-se la Cluj-Napoca.

Terapia cu ponei, pentru copiii cu deficiențe locomotorii și cu autism

O nouă terapie pentru copiii cu probleme, cea cu animale. Ceea ce la prima vedere pare o joacă, pentru ei înseamnă enorm. E o metodă de recuperare care le induce micu'ilor o stare de calm și de siguranță, spun specialiștii.

Alte știri: 4 3 2 1


laAnunt.ro |eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro | la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro|la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro |la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro | la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro|la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro | la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro | la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2015